Framtiden

Bærekraft

Badstuen vil bygges med materialer som gjenvinnes og finnes tilgjengelig i nærområdet, som gis bort eller doneres til formålet. Å bygge badstuen av gjenvunnet materiale kommer til å begrense oss, men også å gjøre at vi må legge mer vekt på design og gjøre oss mer kreative i våre løsninger.

Dette er et prosjekt som skal inspirere til skaperglede, medskapelse og har som mål å være bærekraftig med fokus på natur og miljø.

DSC_0476.JPG

Miljø

Når badstuen er i drift kommer det til å være en badstuemester som står for sikkerheten til besøkende og driften av badstuen. Badstuemesteren kommer også til å holde oppsikt over nærområdet og bidra til å holde nærområdet ryddig og fritt for forsøpling.

 

Med mer bruk av- og tilknytning til fjorden kommer det til å skape mer fokus på å holde strendene og fjordene rene. Vi ønsker også å sette i gang flere tiltak når badstuen er åpen med morsomme events som har som hensikt å bidra til renere hav og strender.

Image by Matt Seymour

Helse

Visste du at når man sitter i den gode, varme badstuen så er det ikke bare veldig herlig, men også bra for helsen. Det viser seg nemlig at regelmessige turer i badstuen reduserer stress og minsker risikoen for demens og hjerte- og karsykdommer.

 

Når man bader i fjorden på vinteren og kroppen utsettes for det iskalde vannet frigjøres et fyrverkeri av endorfiner. Disse har en sterk smertestillende effekt og fungerer dessuten antidepressivt, noe som gjør at isbadende mennesker er lykkeligere og gladere.

Image by Bit Cloud